Про нас | Доставка | Програма лояльності | Контакти
Інтернет-магазин » Відомості » Словник рослинних інгредієнтів

Словник рослинних інгредієнтів

Аніс - рослина сімейства зонтичних. З її сушеного насіння роблять ефірне масло, що дає парфумерному продукту тонкий пряний відтінок.

Апельсин - плід всім відомий. З шкірки гіркого і солодкого апельсина вичавлюють ефірне масло, що додає ноту свіжості парфумерним композиціям. Інші цитрусові масла (лимонне, грейпфрутовое, мандаринове) отримують таким же способом.

Бензойна смола сіамська - добувається з кори дерева, що росте в південноазіатських країнах. Аромат бензойної смоли найчастіше відчувається у кінцевій ноті парфумерної композиції.

Ваніль - тропічна рослина з сімейства орхідей з кольорами жовтого або зеленого відтінку. Доспілі плоди виглядають як стручки, усередині яких знаходиться насіння. З незрілого насіння виготовляють масло. Воно не лише володіє солодким ароматом, але і додає стійкісті духам.

Герань - рослина з однойменного сімейства. З 250 різновидів для створення парфумерних продуктів визнано тільки три види гераней з острова Реюньон і Єгипту.

Жасмин - в парфумерії використовуються лише білі квіти невеликого чагарника, завезеного в Європу в XVI столітті. Саме вони додають аромату різноманітні відтінки - від сексуальних до фруктових. В основному жасмин вирощується в Грассе, Марокко, Індії, Єгипті і Італії. Через дорогу ціну абсолютного жасминового масла (для отримання 1 кг необхідно переробити 750 кілограмів пелюсток) в сучасних парфумерних композиціях воно складає не більше 2%.

Іланг-іланг - дерево, зростаюче на Мадагаскарі і в тропічній Азії. Можливо тому, що запахом його квітів химерної форми пахли гареми, він асоціюється з любовним томлінням і пристрастю. Аромат "квітки квітів" включає цілий спектр відтінків - від чарівно-ніжного до пудри і зрілого.

Лаванда - напівчагарник з сімейства губоцвітих, усіяний синіми кольорами. Вона виділяє запах свіжості і чистоти, який зробив рослину популярною на початку XX століття. Сухими квітами лаванди пересипали білизну в шафах, її аромат без щонайменшого натяку на чуттєвість і розслабляючу солодкість був основною нотою чоловічих парфумів. У сучасних парфумах лаванда звучить лише як півтон, свіжий подих на початку композиції.

Мирра - запашна смола, що виділяється корою чагарника Commiphora myrra, зростаючого в Африці. Приготоване з неї ефірне масло володіє глибоким зеленим запахом, повагу до якого відчувають служителі всіх світових релігій. Використовується в парфумерії шипрових і папоротникових сімей.

Мирт - рослина з сімейства миртів, родом з Австралії і Південної Америки. До цих пір вважається за символ щасливої любові і шлюбую В парфумерії застосовується масло мирта.

Мускатний горіх - насіння мускатного дерева, що виростає в тропічній Азії. Приготовлене з насіння розміром з абрикоса ефірне масло володіє терпким пряним запахом.

Мохи - рослини без коріння, які прикріпляється до поверхні дерев, каменів і землі особливими волосками. Інколи вони вистилають поверхню суцільним покривом. Для створення парфумерної продукції найчастіше використовується деревинний, особливо дубовий, мох. Здобуте з цієї рослини масло насичує парфуми шипровим і зеленим ароматами.

Нарцис - трав'яниста цибулинна рослина із стрічкоподібним листям і виразною квіткою. Удосталь зростає на альпійських лугах, в Середземномор'ї, а також спеціально вирощується як садова культура. Зі всього різноманіття нарцисів парфумери вибрали травневий. Для отримання 1 кг абсолютного масла необхідно переробити 1200 кілограмів квітів разом із стеблами і листям.

Пачулі - напівчагарник з сімейства губоцвітих, зростає в Індонезії. З його листя роблять густе ефірне масло, колір якого з часом з жовто-зеленого стає бурим. Незмінним залишається теплий деревинний запах.

Сандал - один з найпопулярніших нині парфумерних компонентів. Найкоштовніші сандалові дерева зростають в Індії. З їх важкої і міцної пахучої кори і коріння отримують ефірне масло. Воно вносить до парфумів теплі деревні ноти.

 

 

Facebook